Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Reeks bomaanslagen verstoort viering 100 jaar onafhankelijkheid van Afghanistan

In Jalalabad in het oosten van Afghanistan zijn op korte tijd zeker tien bommen tot ontploffing gebracht. Er zouden tientallen gewonden zijn gevallen. De aanslagengolf komen op de dag dat Afghanistan de 100e verjaardag van zijn onafhankelijkheid viert en kort na een bloedige aanslag op een huwelijksfeest in de hoofdstad Kaboel.

De aanslagen vonden kort na elkaar plaats in en rond Jalalabad, de hoofdstad van de oostelijke provincie Nangarhar. Lokale media maken melding van zeker tien explosies. Daarbij zouden 66 gewonden zijn gevallen. 

Afghanistan is nog niet bekomen van de bloedige bomaanslag op een huwelijksfeest in de hoofdstad Kaboel dit weekend. Daarbij zijn toen 63 mensen vermoord. Die aanslag zou het werk zijn van de terreurgroep IS.

De explosies van vandaag zijn wellicht bedoeld om de viering van de onafhankelijkheid van Afghanistan 100 jaar geleden te verstoren. Toen maakte een verdrag tussen het land en het Brits-Indische rijk Afghanistan tot een volledig soevereine staat. Sinds het einde van de 19e eeuw had Groot-Brittannië de controle over het buitenlands beleid van Afghanistan.

Meest gelezen