Voor de grootste fietsenstalling ter wereld moet u in Utrecht zijn

Bij het station Utrecht Centraal is vandaag het tweede gedeelte van een fietsenstalling geopend. Dat maakt er de grootste fietsenstalling ter wereld van. Het eerste deel was al in 2017 geopend, en toen ging het al om de grootste stalling van Nederland.

Drie verdiepingen, 350 meter lang en 12.500 plaatsen: Utrecht kan sinds vandaag pronken met de grootste fietsenstalling ter wereld en onttroont daardoor de Japanse hoofdstad Tokio, die een stalling met 10.000 plaatsen heeft.

De stalling in Utrecht is de klok rond open. Het eerste etmaal is gratis, daarna betaal je 1,25 euro per 24 uur.

Door de stalling loopt ook een fietspad, een overdekte tunnel van noord naar zuid. Je kan vanuit de stalling rechtstreeks naar de perrons. 

Meest gelezen