14.500 eerstejaars middelbaar onderwijs krijgen gratis proefabonnement De Lijn

Bijna één op de vier jongeren die dit schooljaar starten in het eerste jaar middelbaar onderwijs heeft een gratis proefabonnement van De Lijn aangevraagd. Met dat abonnement kunnen ze een maand lang reizen met de bus en tram. Op die manier wil De Lijn jongeren stimuleren om het openbaar vervoer te nemen.

14.513, of bijna een kwart van de jongeren die dit schooljaar naar het eerste middelbaar gaan, zullen in de maand september gratis met de bus en tram mogen rijden. Zij krijgen een gratis "Buzzy Pazz" van De Lijn, ter waarde van 33 euro. Daarmee mogen ze onbeperkt de bus of tram nemen, ook in het weekend en voor andere verplaatsingen dan naar school.

Voor het tweede jaar op rij schenkt De Lijn zo'n gratis proefabonnement aan alle jongeren die naar het eerste middelbaar gaan. "Van de 65.000 scholieren die in aanmerking komen, heeft bijna één op de vier ingetekend op ons aanbod voor een gratis maandabonnement. Een cijfer waar we zeker tevreden over zijn", zegt Tom Van der Vreken van De Lijn.

De Lijn wil met het gratis maandabonnement jongeren kennis laten maken met het openbaar vervoer. "De start van de middelbare schoolcarrière is een belangrijk scharniermoment. In de lagere school gaan veel kinderen nog met de fiets of te voet naar school, maar de overstap naar het middelbaar gaat vaak gepaard met een nieuw  traject en vervoermiddel."

Op het einde van de maand september zal De Lijn een brief rondsturen om het proefabonnement eventueel te verlengen en om te zetten in een jaarabonnement.

Meest gelezen