Fred Rister, "schaduwcomponist" van David Guetta, is overleden

De Fransman Fred Rister, die wereldhits schreef als "I gotta feeling" van de Black Eyed Peas en muziek schreef voor David Guetta, is op 58-jarige leeftijd overleden. Het nieuws komt uit verschillende bronnen en staat nu ook op zijn Facebookpagina.

Dj, producer en componist Fred Rister - zijn echte naam was Frédéric Riesterer - komt oorspronkelijk uit Duinkerke. Hij werkte sinds de jaren 2000 samen met de Franse dj David Guetta. Samen schreven ze verschillende wereldhits, en in 2010 wonnen ze een Grammy Award voor het nummer "When loves takes over".

"Als zoon van een arbeider behaalde ik een diploma als kapper, verdiende de kost, was geliefd door mijn ouders, maar ik miste iets. Het was in de Stardust, een mythische club in De Panne, in de dj-booth, dat alles veranderde. De muziek, die muziek, veranderde me voor het leven", schrijft Rister in zijn boek "Faire danser les gens", dat in 2018 uitkwam.

Rister leed aan verschillende vormen van kanker en stopte zijn behandeling in 2017. Hij is gestorven in het ziekenhuis van het Noord-Franse Tourcoing, aldus David Guetta.

"Hij was de meest loyale persoon die ik ooit ontmoet heb, en die zijn zeer zeldzaam in deze wereld. Hij was zo getalenteerd, bescheiden, vrijgevig en discreet", verklaarde Guetta aan AFP.

"I gotta feeling" stond zestien weken lang op nummer 1 in de Verenigde Staten. Het nummer "When love takes over" heeft, nog volgens de Franse dj, "de popmuziek veranderd".

Meest gelezen