Gieren bezetten luxevilla: "Ik durf hier met mijn dochter van 2 niet meer te komen"

Begin dit jaar kochten Anthony en Siobhan Casimano uit New York een luxueuze vakantievilla in de 'Ibis Golf and Country Club' in West Palm Beach, in de Amerikaanse staat Florida. Maar toen het koppel in mei er van een welverdiende vakantie wilde genieten, bleken zich plots een 20-tal gieren in de woning te bevinden. "Ze waren baas over het zwembad en de barbecue", aldus Siobhan. En ook nu, 3 maanden later, blijven de gieren baas in hun vakantiehuis.

Anthony Casimano op nieuwswebsite CNN/WPBF: "Intussen heb ik al 3.000 dollar betaald aan herstellingen. Maar enkele dagen nadat die gebeurd waren, waren de gieren terug. Intussen probeer ik met ballonnen, die ik met helium gevuld heb, en met luide muziek de vogels van de woning weg te houden. Maar dat lukt ook zelfs dan niet altijd even goed. Toch moet dit probleem eerst opgelost worden, vooraleer we als gezin kunnen terugkeren. Het heeft geen zin in deze rotzooi je vakantie door te brengen."

"Ze hebben alle schermen bij het zwembad gewoon vernield. Ze hebben overgegeven op de vloer. Ze hebben overal hun behoefte gedaan. Ik heb een dochter van 2 die ik niet langer naar hier kan meebrengen. Het zou me niet verbazen als ze haar zouden aanvallen."

De oorzaak van de overlast zou liggen bij een van de buren die de gieren voedert, ondanks waarschuwingen om dit niet te doen. Momenteel hebben klachten aan de betreffende buur niet veel uitgehaald. Medewerkers van de plaatselijke "Property Owners Association" patrouilleren voorlopig dan ook om de gieren weg te jagen, daar waar ze opnieuw opduiken.

Meest gelezen