Kinderen wordt afgeraden om buiten te spelen na brand aan Leuvensesteenweg in Schaarbeek

Door een brand in een oude loods is de wekelijkse markt aan het Daillyplein in Schaarbeek ontruimd, minstens vier mensen werden bevangen door de rook en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Kinderen wordt vandaag en morgen afgeraden om buiten te spelen. 

Rond 10 uur merkten buurtbewoners een rookpluim op in een carrosseriebedrijf aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek, de brandweer was snel ter plaatse en de brand is ondertussen geblust. 

Een deel van het dak van het gebouw is wel ingestort, maar de aanwezige wagens (en gasfles) bevonden zich achteraan in de loods en werden niet getroffen. Enkele voertuigen hebben wel water- en rookschade opgelopen. Minstens vier personen werden bevangen door de rook en zijn na de eerste verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 

Omdat het om een oude loods gaat met een golfplaten dak, en nog niet duidelijk is of (en hoeveel) schadelijke stoffen zich in het gebouw bevonden, werd de plaatselijke markt aan het Daillyplein preventief ontruimd. De rook bevatte namelijk fijn en potentieel giftig stof.

Daarom raadt de gemeente Schaarbeek af dat kinderen in de veiligheidsperimeter buiten spelen. Ook morgen blijven kinderen best binnen, staat te lezen op de website van de gemeente. Alle terrassen en voorwerpen die zich tijdens de brand buiten bevonden spoelt u veiligheidshalve af met water, en eventuele brokstukken die van het brandende dak zijn gewaaid mag u zeker niet aanraken. 

Aan omwonenden wordt nog altijd gevraagd ramen en deuren te sluiten, en ventilatiesystemen tijdelijk uit te schakelen. Een deel van de Leuvensesteenweg is ook afgesloten. Hoelang het onderzoek - naar bijvoorbeeld de aanwezigheid van asbest - nog zal duren is niet duidelijk, een gespecialiseerd team wordt deze namiddag verwacht.

Meest gelezen