Philippe Muyters (N-VA) wordt geen minister in nieuwe Vlaamse regering: "Na 10 jaar is het goed geweest"

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) zal geen deel uitmaken van de nieuwe Vlaamse regering. "Na 10 jaar ministerschap is het goed geweest. Ik heb meer dan een jaar geleden zelf die keuze gemaakt", zegt hij in "De ochtend".

"We moeten weggaan van het idee dat je een job voor de rest van je leven doet. Je moet regelmatig eens stilstaan en nadenken. Ik heb dat ook voor mezelf gedaan", zegt Muyters. "Met werk, innovatie en sport heb ik mijn droomportefeuille gehad. Je moet durven zeggen dat het goed geweest is. Na 10 jaar wil ik nog wel eens iets anders doen."

Muyters benadrukt dat hij de keuze zélf gemaakt heeft, niet de partij, en dat dat meer dan een jaar geleden al gebeurd is. "Ik ben heel fier op wat ik heb gedaan, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan."

De N-VA'er werkt momenteel mee aan de werkgroepen voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen. Hij zal daarna ook zijn mandaat opnemen in het Vlaams Parlement. Wat wil hij daar nog bereiken? "Ik had veel ervaring in het bedrijfsleven en heb nu ook veel politieke ervaring. De brug leggen tussen die twee, ik denk dat daar nood aan is. Dus ik ga kijken hoe ik dat op de meest optimale manier kan doen."

Bekijk het gesprek met Philippe Muyters in "De ochtend":

Videospeler inladen...

Meest gelezen