Daniel Craig (archieffoto).
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Nieuwe James Bondfilm heet "No time to die"

De nieuwe James Bondfilm krijgt de titel "No time to die" ("Geen tijd om te sterven"). Dat hebben de makers via Twitter bekendgemaakt. Daniel Craig kruipt opnieuw in de huid van de geheim agent.

"No time to die": zo heet de nieuwe James Bondfilm, officieel al de 25e in de reeks over de Britse geheim agent 007. De film moet op 3 april 2020 in het Verenigd Koninkrijk in de zalen verschijnen. Op 8 april 2020 is de VS aan de beurt.

Daniel Craig zal opnieuw in de huid van James Bond kruipen. Na "Casino royale" (2006), "Quantum of solace" (2008), "Skyfall" (2012) en "Spectre" (2015) is het al de vijfde keer dat hij dat doet. Nochtans had hij eerder gezegd dat hij de rol nooit nog zou spelen, maar mogelijk was dat om de makers onder druk te zetten om hem meer te betalen.

Ralph Fiennes maakt opnieuw zijn opwachting als M, Ben Wishaw is wederom te zien als Q. Rami Malek neemt de rol van mysterieuze slechterik voor zijn rekening. Naomi Harris speelt opnieuw de rol van Moneypenny en Rory Kinnear is wederom de chef van MI6. Ook Lea Seydoux en Jeffrey Wright doen opnieuw mee.

Cary Joji Fukunaga zal "No time to die" regisseren. Oorspronkelijk zou Danny Boyle dat doen, maar hij haakte af wegens "creatieve meningsverschillen". Grace Jones zou een gastrol spelen, maar zij veranderde van gedacht omdat ze de inbreng van haar personage te mager vond.

Het waren niet de enige obstakels waarmee "No time to die" te kampen heeft gekregen. Er was ook een wissel van de wacht bij de scenarioschrijvers en bij een ontploffing op de set viel een gewonde.

Meest gelezen