Videospeler inladen...

Sara Netanyahu veroorzaakt broodincident tijdens bezoek aan Oekraïne

Opschudding in Oekraïne tijdens een bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara. Op de luchthaven werden de buitenlandse gasten getrakteerd op een stukje traditioneel Oekraïens brood en toen ging het fout. 

De Israëlische premier en zijn vrouw waren afgelopen weekend in Oekraïne voor een tweedaags bezoek. Op de luchthaven van Kiev werd het paar opgewacht door vrouwen in traditionele klederdracht. Zij boden de gasten tijdens een korte ceremonie een stukje traditioneel Oekraïens brood aan.

Benjamin brak een stukje brood af en at het op. Toen hij ook zijn vrouw Sara een stukje aanbood, gooide die dat voor het oog van de broodmeisjes én de  camera's op de grond. Het gedrag van de Israëlische gaste bleef niet onopgemerkt. Op sociale media werd het omschreven als respectloos.

Benjamin Netanyahu heeft ondertussen in een videoboodschap gereageerd op het broodincident. "Dit historische bezoek had wellicht niet zoveel aandacht gekregen zonder het broodincident", grapte hij. "Bovendien kan ik u vertellen dat mevrouw Netanyahu zich gekleed had in de nationale kleuren van Oekraïne, geel en blauw, om het land te eren. "
 

Videospeler inladen...

Meest gelezen