Foto Kurt

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient klacht in nadat Vlaams Belang zegt dat hij positief testte bij alcoholcontrole

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. "Klopt niet", zegt Van Quickenborne. 

Volgens de getuige van Vlaams Belang op sociale media eiste iemand dat ook burgemeester Van Quickenborne - "zoals gewone mensen" - een alcoholtest zou afleggen. Omdat de burgemeester aan het hoofd staat van de politiezone Vlas, met Kortrijk, Kuurne en Lendelede, mogen agenten van die zone geen alcohol-en drugstest afnemen. Daarom zou een andere politiezone opgeroepen zijn geweest om de test te doen.

Nog altijd volgens de getuige van Vlaams Belang testte Van Quickenborne positief. Hij moest zijn auto achterlaten en zijn vrouw zou hem zijn komen ophalen.

"Complete leugen"

“Dit is een complete leugen”, reageert Van Quickenborne boos. “Hoe lang mag die partij eigenlijk nog zomaar flagrante leugens verspreiden en mijn echtgenote in het verhaal betrekken? Vraag maar na bij de politie. Er is van een positieve alcoholcontrole geen sprake. En mijn vrouw bleef zaterdagavond thuis bij de twee kinderen. Die leugens mogen eens stoppen.”

De politiezone Vlas verspreidde een bericht op sociale media om het bericht te ontkennen. "Er vond geen controle plaats", laat de politie weten. De burgemeester zal nu een klacht indienen wegens laster tegen het Vlaams Belang van Kortrijk. Hij heeft daarvoor advocaat Jan Leysen onder de arm genomen.

"Het is al de tweede keer dat de burgemeester door Vlaams Belang openlijk wordt vernederd en verdacht gemaakt van illegale praktijken die hij dan nog zou proberen toedekken", zegt Jan Leysen. "Dit moet stoppen. Dit gaat niet meer over aan politiek doen, dit is iemand persoonlijk aanvallen en proberen neerhalen. Het is bovendien strafbaar, want het is laster en eerroof."

Wouter Vermeersch, gemeenteraadslid in Kortrijk voor Vlaams Belang en federaal volksvertegenwoordiger, is voorlopig niet bereikbaar voor een reactie op de klacht van de burgemeester.

Meest gelezen