Videospeler inladen...

17-jarige doodgereden bij politie-interventie in Brussel; slachtoffer was zelf op de vlucht voor politie

In het centrum van Brussel is gisterenavond een 17-jarige jongen om het leven gekomen bij een politie-interventie. Hij werd aangereden door een politievoertuig dat op weg was naar een interventie. Het slachtoffer was op dat moment zelf te voet op de vlucht geslagen voor een politiecontrole. 

De feiten speelden zich gisterenavond rond middernacht af. "Een ploeg was rond 23u50 op weg naar een opdracht voor dieven aan het werk", zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie. "In de Kantersteen ter hoogte van de Ravensteingalerij, aan het Centraal Station, werd daarbij een 17-jarige jongen aangereden die de straat overstak. De politiemensen hebben hem nog proberen te reanimeren en ook een MUG-team is ter plaatse gekomen, maar dat heeft niet meer mogen baten."

De technische recherche, een wetsdokter en een verkeersdeskundige zijn ter plaatse gestuurd door het parket. Hun onderzoek moet uitwijzen wat de precieze omstandigheden zijn. Ook de camerabeelden uit de buurt worden geanalyseerd en verschillende getuigen worden nog verhoord. De betrokken politiemensen werden intussen opgevangen door het stressteam van de politie.

Slachtoffer zelf op de vlucht

Opvallend is dat het jonge slachtoffer dat aangereden werd, zelf aan het vluchten was voor de politie. Dat laat het Brusselse parket weten. “De politie van Brussel was rond 23u45 bezig met een controle aan de Kunstberg, omdat er de laatste tijd een grote toename was van drugsfeiten in het park”, zegt Willemien Baert van het parket. “Agenten wilden de identiteit van een jongeman controleren, die te voet op de vlucht sloeg. Hij werd achtervolgd door twee politiemensen doorheen de Ravensteingalerij. Hij werd toen aangereden op de Kantersteen door een wagen van de anti-agressiebrigade.”

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen