imago/Revierfoto

4 verdachten opgepakt in Niel na smokkel van 1,2 ton cocaïne

In Niel, in de provincie Antwerpen, zijn vier verdachten opgepakt in het kader van een grote cocaïnevangst. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt de feiten. De vier werden gearresteerd in een loods waar net een container met meer dan 1,2 ton coke was binnengebracht vanuit het havengebied.

De container met de enorme hoeveelheid drugs werd dit weekend onderschept in de Waaslandhaven. De federale politie besliste om hem niet meteen in beslag te nemen, maar eerst onder observatie te plaatsen.

Maandag kwam een vrachtwagenchauffeur hem oppikken. De politie volgde het voertuig naar een loods in Niel. Daar troffen de speurders drie twintigers en een zestiger aan.

De verdachten werden opgepakt en zijn intussen door de onderzoeksrechter aangehouden voor mededaderschap aan invoer en handel van verdovende middelen en voor deelname aan een criminele organisatie. Vrijdag verschijnen ze voor de raadkamer.

Meest gelezen