Burgemeester en schepen van Kruibeke verwachten een kind samen

In Kruibeke zijn burgemeester Dimitri Van Laere en tweede schepen Caroline Vermeulen (allebei N-VA) in blijde verwachting van een zoon. De twee zitten samen in het schepencollege en verwachten nu dus ook een kind samen. Mag dat wel? Zolang ze niet trouwen en niet wettelijk samenwonen, wel.

"We hebben het op voorhand goed onderzocht of het wel kon, want we willen natuurlijk de wet niet overtreden", lacht Caroline. "We mogen samen een kind krijgen," vult de burgemeester aan, "op voorwaarde dat we niet trouwen en niet wettelijk samenwonen." Dat laatste valt makkelijk te omzeilen, legt hij uit. "We wonen wettelijk niet samen, maar gaan het wel feitelijk doen. Wanneer de werken aan mijn huis klaar zijn, komt Caroline bij mij intrekken."

Positieve reacties

De twee kunnen op steun rekenen uit de omgeving. "Ik heb het gevoel dat iedereen het ons gunt. We zijn blij dat we voor de liefde hebben gekozen. Tijdens de eerste gemeenteraad na de gemeenteraadsverkiezingen wierp de oppositie het wel even op dat we een koppel zijn... Maar we overtreden de wet niet, hé", zegt Caroline. "En je ziet het... De gemeente werkt ook met een koppel in het schepencollege!" voegt Dimitri nog toe.

Wie stapt uit de politiek?

"Het is nog niet onmiddellijk aan de orde, maar we willen wel graag trouwen op een dag", gaat hij verder. "Als we op dat moment nog steeds allebei verkozen zijn, zullen we moeten beslissen wie er uit de politiek stapt... Caroline of ik..." Dat wordt een moeilijke kwestie, vinden de twee. "Maar dat zien we dan wel. Dat wordt, na ons zoontje in november, nog een nieuwe verrassing voor Kruibeke!" 

Meest gelezen