Beeld: Reality Photo

Bus met Belgische schoolkinderen rijdt in op kettingbotsing in Nederland

Ter hoogte van Goirle in Nederland is op de snelweg A58 een bus met Belgische nummerplaat achteraan op een kettingbotsing ingereden. In de bus zaten 70 kinderen, maar zij bleven ongedeerd.

"Het ongeval gebeurde even voor 17 uur op de rijksweg A58 vlak bij Eindhoven", vertelt woordvoerder Dion Luijten van de Nederlandse politie aan VRT NWS. "Bij dat ongeval was een touringcar. Er was sprake van een kettingbotsing waarbij de touringcar als laatste op een paar auto's is ingereden."

"De touringcar kwam uit België. Daarin zaten 70 schoolkinderen. Ze zijn allemaal ongedeerd gebleven. De weg is afgesloten om de weg op te ruimen en ook om het onderzoek te voeren. Er is een helikopter opgeroepen, maar achteraf bleek de situatie nog mee te vallen." De kinderen kwamen uit Borgloon, zo is aan onze redactie bevestigd.

"In een van de wagens zat iemand gekneld. Hij is door de brandweer bevrijd. De aard van zijn verwondingen is mij niet bekend."

Volgens het Brabants Dagblad zijn de kinderen na het ongeval uit de reisbus begeleid en hebben ze opvang langs de weg gekregen. Begeleiders proberen zo snel mogelijk een andere bus te regelen, zodat ze weg kunnen van de plaats van het ongeval.

Beeld: Reality Photo

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen