Na 1 maand tiental zwemmers op zwarte lijst wegens wangedrag in zwembad

Dertien mensen mogen voortaan niet meer gaan zwemmen in vier zwembaden van uitbater LAGO. Dat schrijft het Nieuwsblad. De groep voerde na een reeks incidenten identiteitscontroles in. Zwemmers die zich misdragen komen op een zwarte lijst terecht en mogen drie maanden lang het zwembad niet meer in.

De identiteitscontroles werden een maand geleden ingevoerd na onder meer een zedenfeit in het zwembad Rozebroeken in Gent, dat ook door LAGO wordt uitgebaat.  Intussen mogen in Kortrijk acht mensen niet meer binnen, in Gent en Beveren telkens twee en in Lier één.

"Het gaat niet echt om zware feiten die werden gepleegd", vertelt Dieter Thielemans, de directeur van LAGO. "Het gaat bijvoorbeeld om iemand die betrapt is met cannabis of om voyeurisme. Maar elk feit is er natuurlijk één te veel."

Zwemmers die op de zwarte lijst staan, mogen drie maanden lang het zwembad niet meer in. "We denken dat dat voldoende is om de zwemmer in kwestie af te schrikken en zijn leven te doen beteren als hij de volgende keer weer komt zwemmen."

Volgens Thielemans zal bij zware inbreuken wel overlegd worden met de lokale overheid om te kijken of het verbod verlengd kan worden. "Het gaat om het verhogen van het gevoel van veiligheid bij de andere bezoekers."

Voorlopig is het de bedoeling om de identiteitscontroles te blijven handhaven. "De bezoekers voelen er zich veiliger door en ze vinden het eigenlijk ook niet erg om hun identiteitskaart even te tonen", besluit Thielemans.  

Meest gelezen