"Ik wilde gewoon een stukje rijden": jongen van 8 rijdt met 140 kilometer per uur op snelweg in Soest

In Soest heeft een jongen van 8 met 140 kilometer per uur over de snelweg gereden. Dat meldt de politie. Hij werd al snel bang en parkeerde de wagen vervolgens netjes op een parkeerplaats waar hij ook de gevarendriehoek opzette.

Het zal u maar overkomen als ouder: in Soest in Duitsland heeft een jongen van 8 's nachts de wagen van zijn moeder genomen om er vervolgens met 140 kilometer per uur op de snelweg 44 te rijden. Dat is te lezen op de Facebookpagina van de lokale politie.

De moeder heeft de politie rond 1.30 uur opgebeld met de melding dat haar zoon met haar wagen was vertrokken. Samen met de agenten ging ze naar hem op zoek en na een halfuur vonden ze hem op een parkeerplaats. Hij had liefst 8 kilometer afgelegd.

Volgens de politie was de jongen onderweg bang geworden waarop hij zijn auto netjes volgens de voorschriften parkeerde. Hij zette ook de gevarendriehoek op. "Ik wilde alleen een stukje rijden", vertelde hij de agenten terwijl hij in huilen uitbarstte. Niemand raakte gewond en de jongen heeft ook geen schade veroorzaakt.

De politie zegt dat ze geen reden heeft om aan het verhaal van de jongen te twijfelen. De jongen zou veel ervaring hebben met botsauto's en karting. Dat kan in elk geval verklaren hoe hij zijn rit zonder kleerscheuren tot een goed einde bracht.

Meest gelezen