2014 Getty Images

Is het huwelijk tussen Spider-Man en Marvel voorbij?

Alles wijst erop dat u binnenkort Spider-Man niet meer zal zien vechten aan de zijde van de Hulk of Iron Man. Sony, het productiehuis dat de rechten van Spider-Man in handen heeft, geraakt het niet eens met Disney over de verdeling van de centen. Disney heeft de rechten van de Marvel-figuren zoals Iron Man en de Hulk in handen. 

Toen Disney en Sony twee jaar geleden samenwerkten aan de eerste Spider-Manfilm waren fans over de hele wereld in extase. Eindelijk ging Spider-Man vechten aan de zijde van de superhelden van Marvel. Zo betrad de superheld, die spinnenwebben met zijn handen schiet, het zogenaamde Marvel Cinematic Universe (MCU). 

Succesvolle films

Hoewel Spider-Man in de eerste film van de MCU maar een bijrolletje kreeg, verschenen de afgelopen jaren twee  zeer succesvolle films met de superheld. Zowel "Spider-Man: homecoming" als "Spider-Man: far from home" deden het heel goed aan de kassa. De tweede haalde onlangs nog de magische kaap van 1 miljard dollar.

Hier dreigt er nu een einde aan te komen. Volgens de Amerikaanse toonaangevende entertainmentwebsite Deadline ziet Sony het niet zitten om de kosten van de komende Spider-Manfilms 50/50 te splitsen. Hierop zou de grote baas van Marvel Studios, Kevin Feige, gezegd hebben dat hij de nieuwe Spider-Manfilms dan niet meer wil produceren. Feige volgt alle films uit zijn stal nauwgezet op. Het feit dat Feige zich terugtrekt, kan erop wijzen dat productiehuis Marvel Studios (dat eigendom is van Disney, red.) de samenwerking gaat stopzetten.

Sony  laat ondertussen weten dat het "teleurgesteld" is, maar wil verder werken aan de Spider-Manfilms die gepland staan voor de toekomst.

Zal Spider-Man in de toekomst alleen optreden of zal dat aan de zijde zijn van de superhelden van Marvel? Voorlopig weten we dat nog niet. 

Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios
2019 Getty Images

Meest gelezen