Vernieuwing op Studio Brussel: Joris Brys presenteert vanaf september het voormiddagprogramma

Vanaf maandag 2 september wordt het voormiddagblok op Studio Brussel, tussen 9 en 12 uur, gepresenteerd door Joris Brys (30). Hij volgt Kirsten Lemaire op, die het programma "Music@Work" na het overlijden van Christophe Lambrecht tijdelijk had overgenomen.

Joris Brys presenteert momenteel al op zondagmiddag tussen 12 en 13 uur het programma "Vuurland" op Studio Brussel. Hij is ook actief bij betaalzender Play Sports en Brys presenteert "Sports Late Night" op de commerciële zender Vier.

Vanaf september combineert hij zijn zondagprogramma met het voormiddagblok op weekdagen. Dat programma werd jarenlang gepresenteerd door Christophe Lambrecht, tot die begin mei plots overleed. Studio Brussel-presentatrice Kirsten Lemaire sprong nadien tijdelijk in, en deze zomer was onder meer Roos Van Acker te horen in de voormiddag.

Brys heeft naar eigen zeggen veel zin in zijn nieuwe radio-uitdaging. "Het lijkt me heel fijn en dankbaar om onze luisteraars mee door die voormiddag te helpen. Met goede muziek gaat alles toch net iets makkelijker. Ook voor mij, want ik ben nooit een echte ochtendmens geweest."

"Ik ben blij dat we Joris meer gaan horen op Studio Brussel", aldus netmanager Jan Van Biesen. "We wisten al dat hij een zwak heeft voor melancholische muziek dankzij zijn programma "Vuurland" op zondag. Met veel steengoede muziek zal onze werkdag als een fluitje van een cent beginnen."

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen