Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Vermiste medewerker Brits consulaat Hongkong zit gevangen in China

Een medewerker van het Britse consulaat in Hongkong die al twee weken lang vermist was, zit in China in de gevangenis. Dat heeft China bevestigd. De man is administratief aangehouden en zit in de cel in Shenzhen, een stad vlak bij de grens met Hongkong.

De medewerker van het Britse consulaat was in de Chinese stad Shenzhen voor zaken, maar keerde nooit terug naar Hongkong. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken had gezegd dat het erg ongerust was over zijn lot. 

Vandaag liet China weten dat de man opgesloten zit in een gevangenis in Shenzhen. Hij zou daar twee weken moeten blijven omdat hij een inbreuk op de openbare orde zou hebben gepleegd. Over welke inbreuk het precies gaat, maakte China niet bekend. 

De verhoudingen tussen China en het Verenigd Koninkrijk zijn gespannen door de aanhoudende onrust in Hongkong. Britse politici waarschuwden China de voorbije weken om de speciale autonomie van Hongkong te respecteren, wat China de reactie ontlokte dat "sommige Britten denken dat Hongkong nog altijd een Britse kolonie is".

Meest gelezen