Oudste inwoner van West-Vlaanderen (110) gestorven

De oudste inwoner van West-Vlaanderen is op 110-jarige leeftijd overleden. Rachel Neyt uit Sijsele werd begin juni nog gevierd door het stadsbestuur van Damme, maar stierf vorige week in het woonzorgcentrum De Stek. De nieuwe oudste inwoner van onze provincie is nu Lazarie Maes, die vorige maand 109 kaarsjes uitblies.

De verslagenheid in het woonzorgcentrum De Stek in Sijsele is groot. Midden vorige week verloren ze dan ook één van hun trouwste bewoners: Rachel Neyts. Zij woonde er al 21 jaar. Begin juni vierde ze nog haar 110e verjaardag, maar vorige week stierf ze in intieme kring. De familie maakt het overlijden nu pas bekend.

Tweede oudste ooit

Rachel is met haar 110 jaar en 61 dagen de op één na oudste West-Vlaamse aller tijden. De alleroudste in de provincie was Alice Corveleyn uit Oostende, die 112 jaar en 23 dagen werd.

Nieuwe oudste inwoner

De nieuwe oudste inwoner van West-Vlaanderen is nu zuster Genoveva. Ze werd in juli 1910 als Lazarie Maes geboren in Ettelgem en vierde vorige maand haar 109e verjaardag in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt in Knokke-Heist. De oudste man van onze provincie blijft Maurits Stael uit Torhout, die eind september 108 wordt.

Meest gelezen