Parket start onderzoek naar bericht Vlaams Belang over burgemeester Kortrijk

Het parket in Kortrijk start een onderzoek naar het bericht van Vlaams Belang over burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Het onderzoek komt er na de klacht van de burgemeester voor laster.

Vlaams Belang van Kortrijk zette maandagavond het bericht op sociale media dat burgemeester Van Quickenborne zaterdagavond een positieve alcoholtest heeft afgelegd. En dat hij z'n auto moest achterlaten en z'n vrouw hem moest komen ophalen.

Leugen

De burgemeester reageerde boos dat daar niets van aan is, dat dit een leugen is en dat hij een klacht indient, omdat het al de tweede keer is dat Vlaams Belang hem persoonlijk aanvalt. De politie bevestigde dat er geen alcoholcontrole is gebeurd. En ook het parket stelt nu dat de burgemeester geen alcoholtest heeft gedaan. Het parket start met een onderzoek.

Meest gelezen