Bekende én controversiële YouTuber PewDiePie is getrouwd

Felix Kjellberg is getrouwd met zijn vriendin Marzia Bisognin. Dat heeft hij via sociale media bekendgemaakt. Het brede publiek kent de bruidegom als PewDiePie, de naam waarmee hij op YouTube actief is. Met meer dan 99 miljoen volgers is hij de bekendste ster op het platform.

"We zijn getrouwd! Ik ben zo gelukkig als ik maar kan zijn. Ik heb zoveel geluk om mijn leven met deze fantastische vrouw te delen." Met die woorden heeft Kjellberg alias PewDiePie op sociale media bekendgemaakt dat hij met Marzia Bisognin is getrouwd.

Het koppel leerde elkaar acht jaar geleden kennen via het internet. Hij is een Zweed, zij is een Italiaanse. Samen wonen ze intussen in Brighton in het Verenigd Koninkrijk.

PewDiePie lijkt misschien een nobele onbekende, maar uw kroost kent hem ongetwijfeld wel. Met meer dan 99 miljoen volgers is hij de bekendste ster op YouTube. In aantallen doet het kanaal T-Series wel nog beter met meer dan 109 miljoen volgers.

Oorspronkelijk publiceerde PewDiePie vooral filmpjes waarin hij commentaar geeft op videospelletjes. Later is hij ook grappige filmpjes beginnen te posten. Ook zijn bruid was lang op het platform actief.

Met zo'n schare volgers rijft PewDiePie jaarlijkse miljoenen dollars aan inkomsten binnen. Hij kan videospelletjes, producten of merken maken of kraken door ze aan te prijzen of juist af te breken.

Tegelijk is hij in het verleden al een paar keer het voorwerp van controverse geweest met taalgebruik dat als antisemitisch en racistisch werd beschouwd. De man die dit voorjaar in Christchurch in Nieuw-Zeeland 50 mensen vermoordde in 2 moskeeën, riep tijdens zijn gruwelijke daad expliciet op om PewDiePie te volgen. 

Meest gelezen