AFP or licensors

Vierde deel van The Matrix in de maak, mét Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss

Twintig jaar nadat de eerste film van The Matrix in première is gegaan, wordt een vierde deel van de reeks gemaakt. Dat heeft Warner Bros. aangekondigd. De vorige drie sciencefictionfilms waren wereldwijd een groot succes. Lana Wachowski kruipt opnieuw in de regiestoel, Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss kruipen opnieuw in de huid van de personages Neo en Trinity. 

De eerste Matrix-film dateert van 1999, die toen werd geschreven en geregisseerd door de broers Wachowski. Met vier gewonnen Oscars betekende de film de grote doorbraak voor de twee regisseurs, die ondertussen door het leven gaan als vrouw. Lana Wachowski zal (zonder haar zus) het vierde deel van de filmreeks opnieuw schrijven en regisseren. De auteurs Aleksandar Hemon en David Mitchel kruipen ook in hun pen voor het project. 

De trilogie van The Matrix vertelt het sciencefictionverhaal van computerhacker Neo die de realiteit in twijfel trekt. Samen met Trinity verzet hij zich tegen een wereld waarin machines heersen en mensen worden onderdrukt. Een thema dat volgens Wachowski vandaag meer dan ooit relevant is. In 1999 verscheen "The Matrix", gevolgd door "The Matrix Reloaded" en "The Matrix Revolutions" in 2003. De filmtechniek "bullettime", waarbij de camera ronddraait terwijl het personage lijkt stil te staan, kreeg een iconische status door de reeks. 

Acteurs Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss kaapten in de vorige drie films de hoofdrollen weg. Warner Bros. heeft aangekondigd dat ze ook voor het vierde deel in de huid zullen kruipen van de personages Neo en Trinity. De productie zou van start gaan in 2020, maar wanneer de film op het grote scherm wordt verwacht is nog niet gekend.

Meest gelezen