Zwaargewonde DJ uit Boutersem geopereerd in gespecialiseerd ziekenhuis

De DJ uit Boutersem die afgelopen weekend zwaargewond raakte na een aanval met een bierglas, wordt verzorgd in het Universitair Ziekenhuis in Leiden. Tijdens een kermisfuif in Binkom (Lubbeek) vroeg DJ Gert aan enkele jongeren om niet meer op het podium te klimmen, waarna één van hen uithaalde met een kapotgeslagen glas. Daarbij werd een zenuw in zijn hals geraakt.

"Wij zijn 's ochtends naar de spoedgevallendienst gegaan en daar hebben wij even met hem kunnen praten", vertelt zijn vader Daniël. "Hij was heel emotioneel. Gert legde uit dat hij zijn materiaal gewoon veilig probeerde te stellen. De dader was zelf niet betrokken, maar hij heeft wel geslagen. Het waren twee andere personen die op het podium aan het klimmen waren."

Linkerarm volledig verlamd

Gert is overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Leiden en hij is daar geopereerd. Zijn linkerarm is volledig verlamd.  Hij heeft wel nog gevoel in de onderarm en in de vingers, maar hij kan zijn arm niet meer bewegen. "Gert werkt voor een hoogtechnologisch bedrijf in Haasrode, dus hij heeft wel zijn twee handen nodig om die apparaten te herstellen", zegt Daniël. "Bovendien zal Gert nu ook zijn discobar niet meer kunnen opstellen. Het zal een langdurige revalidatie zijn van minstens zes maanden en in het slechtste geval twee jaar. Maar voor hetzelfde geld komt het nooit meer goed." 

Veel geluk

Volgens Daniël heeft Gert veel geluk gehad. "Als zijn slagader was geraakt, zou het waarschijnlijk heel slecht zijn afgelopen. Gelukkig was het een gewone bloeding en is de halsslagader niet geraakt. Hij voelde ook meteen dat hij zijn arm niet meer kon bewegen." 

Nooit gevochten

"Gert is al 20 jaar DJ, maar hij is nog nooit betrokken geweest in een vechtpartij. Ook nu niet, want hij heeft zelf niet geslagen en de klappen alleen geïncasseerd", bevestigt Daniël. "Het had nooit mogen gebeuren. Je gaat naar een optreden of een fuif om je te amuseren en te dansen. Je mag van mij drinken, maar dan moet je echt wel je handen thuishouden." 

Dader geplaatst in gesloten instelling

De dader van de aanval wordt tijdelijk geplaatst in de gesloten instelling van Everberg. Daarna zal de jeugdrechter beslissen of de 17-jarige uit Boutersem al of niet vrijkomt onder voorwaarden

Meest gelezen