Extra speurhonden ingezet in zoektocht naar vermiste Théo Hayez in Australië

Vrijwilligers die samenwerken met de familie van Théo Hayez, de jonge Belg die sinds 31 mei vermist is in Australië, hebben speurhonden naar Byron Bay gebracht. Een groep van lokale inwoners blijft verder zoeken naar de 18-jarige Hayez, die bijna drie maanden vermist is in het Australische kuststadje.

Twee honden uit Sydney, die getraind zijn om menselijke resten op te sporen, werden door vrijwilligers naar Byron Bay overgebracht. "Er is zoveel vegetatie rond Byron Bay en we hebben zo veel mogelijk te voet proberen te doen", verklaarde vrijwilliger Sheri D'Rosario. "Er zijn zeer moeilijke zones waar de grond steil is en de vegetatie heel dicht is. De honden kunnen nuttig zijn om die plaatsen te bereiken."

De 18-jarige student uit Overijse was sinds eind vorig jaar op reis in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in de staat Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. Hij moest begin juni terug naar België keren. Sindsdien is hij spoorloos.

De Australische politie en veel lokale vrijwilligers hebben al diverse zoektochten naar de Belgische rugzaktoerist ondernomen, maar voorlopig tevergeefs. 

(archieffoto)
(archieffoto)

Meest gelezen