Florida Department of Correction

Florida gaat moordenaar van 6 mannen terechtstellen

In de Amerikaanse staat Florida zijn de voorbereidingen getroffen voor de executie van een man van 57 jaar die bekend heeft dat hij zes mannen heeft gedood in 1994. De moordenaar had het gemunt op homoseksuele mannen, die ook van hun geld werden beroofd. 

Gary Ray Bowles staat ook bekend als "de moordenaar van de I-95", een verwijzing naar het nummer van de autosnelweg waarlangs hij de lichamen van zijn slachtoffers achterliet. In 1994 werd hij opgepakt in Jacksonville, in het noordoosten van Florida. Nadien bekende hij dat hij nog vijf andere mannen had gedood in verschillende andere Amerikaanse staten.

Het Hooggerechtshof van Florida heeft verschillende verzoeken verworpen om de executie niet te laten doorgaan. De uitvoering van de straf is gepland voor vanavond laat. Florida is een van de Amerikaanse staten waar de doodstraf nog wordt uitgevoerd. Er zijn 2 mogelijkheden, ofwel via de elektrische stoel, ofwel via een dodelijke injectie.

Meest gelezen