Gelekte diesel velt fietsers in Sint-Niklaas

Lekkende brandstof uit een bus van de Lijn heeft enkele valpartijen veroorzaakt in de omgeving van Sint-Niklaas. In Sinaai liep een wielertoerist zelfs enkele breuken op toen hij op het oliespoor uitgleed.

In Sinaai bij Sint-Niklaas is vanmorgen een wielertoerist gevallen nadat hij met zijn fiets was uitgegleden op een mazoutspoor aan de Dries. De man liep verschillende breuken op. Ook elders vielen fietsers op het gladde wegdek. De oorzaak bleek een defect aan een lijnbus.

Oorzaak snel gevonden

Onderweg naar de interventie in Sinaai passeerde de brandweer een lijnbus die in panne stond in de Nauwstraat in Belsele. De bus had een lek in de mazouttank. Maar liefst 400 liter mazout liep uit de brandstoftank tussen de kerk in Eksaarde en de Nauwstraat in Belsele. De brandweer van de post Sint-Niklaas kreeg voor het opruimen van het dieselspoor bijstand van ploegen met tankwagens uit Stekene en Sint-Gillis-Waas.

Meest gelezen