Hobbelige Trakelweg langs de Leie wordt aangepakt

Goed nieuws voor de fietsers die vaak gebruik maken van de Trakelweg langs de Leie: de Vlaamse Waterweg gaat op de belangrijke verbindingsweg tussen Kortrijk en Wevelgem eind dit jaar alle boomwortels verwijderen die het asfalt omhoogduwen.

De stad Kortrijk en de Vlaamse Waterweg gaan investeren in de Trakelweg langs de Leie. De veelgebruikte fiets- en wandelweg tussen Kortrijk en Bissegem is erg populair, maar ook gevaarlijk. Dat komt door de vele boomwortels die het asfalt omhoogduwen en de weinige verlichting in de buurt.

Boomwortels

De Vlaamse Waterweg gaat eind dit jaar de boomwortels aanpakken en het asfalt vernieuwen. "En dat komt geen minuut te vroeg", zegt fietser Eddy. "Ik lag daarnet bijna op mijn neus. Ik ken de weg hier nochtans goed, maar je moet altijd op je hoede zijn voor die wortels. Je kan natuurlijk uitwijken, maar enkel en alleen als er geen tegenliggers zijn. Maar die zijn er heel vaak."

Verlichting

De Trakelweg is ook onverlicht. Daarom gaat de stad Kortrijk investeren in ledverlichting langs de weg.

Meest gelezen