Klimaatactiviste Anuna De Wever gaat klacht indienen na incident op Pukkelpop, parket start onderzoek

Het parket van Limburg start een onderzoek naar de bedreigingen vorig week op de camping van Pukkelpop. Vriendinnen van klimaatactivist Anuna De Wever zouden toen verbaal bedreigd zijn en er zouden flessen vol urine naar hun hoofd zijn geworpen. Anuna De Wever gaat samen met enkele andere jongeren ook klacht indienen bij de politie.

Het incident op de camping van Pukkelpop stond uitgebreid op de sociale media zoals Facebook en Twitter. Dat is het parket ook niet ontgaan.

“Omdat de feiten potentieel ernstig genoeg lijken om als strafbare feiten in aanmerking te komen, starten we een onderzoek”, zegt parketmagistraat Anja De Schutter. Eerst moet er bekeken worden wat er precies is gebeurd. “Als zou blijken dat het om strafbare feiten gaat, zal er gezocht worden naar verdachten”, voegt De Schutter eraan toe.

De Wever gaat samen met enkele andere jongeren klacht neerleggen bij de politie.

Meest gelezen