vlnr: Floris Daelemans, Karolien Debecker, Vincent Byloo, Sien Wynants.

Vincent Byloo neemt blok Karolien Debecker over op Radio 1, Debecker presenteert drie avonden per week "Dwars"

Op maandag 2 september start ook Radio 1 met een nieuwe najaarsprogrammatie. Nieuw daarin is dat Vincent Byloo het blok van 9 tot 10 uur overneemt van Karolien Debecker. Debecker koos er eind dit voorjaar zelf voor om met haar show "Bij Debecker" te stoppen en presenteert dit najaar van dinsdag- tot en met donderdagavond "Dwars". 

Vincent Byloo (ex-Studio Brussel en vorig seizoen te horen in "De wereld van Sofie") gaat in "Byloo" van 9 tot 10 uur "muzikaal op wandel met de actualiteit". 

Karolien Debecker, die op eigen vraag naar de avond verhuisd is, zal op dinsdag, woensdag en donderdag in het blok van 19 tot 20 uur "Dwars" presenteren. In "Dwars" is er plaats "voor afwijkende meningen en originele argumenten". Op maandagavond is er van 19 tot 20 uur "De tribune", een sportshow die afwisselend gepresenteerd wordt door Tom Vandenbulcke en David Naert. 

Een nieuwe stem op Radio 1 is Sien Wynants (Ketnet). Zij zal op zaterdagvoormiddag van 9 tot 11 uur "Vox" presenteren. Zaterdagnamiddag (van 13 tot 15 uur) wordt "Allez allez" vervangen door "Belpop", een programma waarin gefocust wordt op Belgische muziek. Floris Daelemans presenteert. 

Vaste waarden blijven

Zoals eerder al bekend raakte, blijft "De ochtend" in handen van dezelfde presentatieduo's: Michaël Van Droogenbroeck en Sara Vandermosten en Xavier Taveirne en Benedikte Coussement.

"De wereld van Sofie" met Sofie Lemaire blijft op post tussen 10 en 12 uur en in "Nieuwe feiten" gaat Lieven Vandenhaute nog steeds op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten. 

In de vooravond houden Ruth Joos en Ruth Roets u week om week op de hoogte van de actualiteit in "De wereld vandaag" (16-19 uur). Ook "Culture club" (met Annelies Moons), "Ayco" (Ayco Duyster), "Interne keuken" (Sven Speybrouck en Koen Fillet), "Touché" (Friedl' Lesage) en "Sporza" blijven in het programmaschema.

Meest gelezen