Congresleden van "the squad" achtervolgen president Donald Trump in "The Simpsons"

De makers van "The Simpsons" steken opnieuw de draak met de Amerikaanse president Donald Trump. In een filmpje voeren ze deze keer de vier progressieve en "gekleurde" Congresleden van "the squad" op die hem door het Witte Huis achtervolgen.

In een tweet van de erg populaire tv-serie doet een cartoonfiguur van president Trump met blonde kuif zijn beklag over de vele problemen waarmee hij geconfronteerd wordt en dan vooral over de vier vrouwelijke Congresleden, van wie hij vindt dat ze niet thuishoren in de VS.

De vier progressieve Congresleden met wie Trump bijna voortdurend overhoop ligt (Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley en de moslima's Ilhan Omar en Rashida Tlaib) springen daarop uit een foto op het bureau van de president en achtervolgen hem al zingend. 

We are more American than your wife... You're Boris Johnson without the class

Enkele quotes uit het liedje van the Squad

Trump gaat voor hen op de loop en vlucht uiteindelijk het Witte Huis uit, waar hij terechtkomt in de menigte van Democratische presidentskandidaten tegen wie hij het volgend jaar moet opnemen. 

De boodschap is duidelijk: de Squad-ladies die Trump verjagen richting zijn Democratische rivalen volgend jaar. Het is overigens niet de eerste keer dat de scenaristen van de serie Trump in het vizier nemen, maar dat doen ze in feite met iedereen. Of president Trump ermee kan lachen, is niet bekend.

Can't wait to see you behind prison glass 
Your nose is right up Putin's a**
We say it's time to impeach you fast

Wellicht niet, want in het filmpje gaan de cartoonfiguurtjes van the Squad er wel flink tegenaan. 

Meest gelezen