Werknemer die hand verloor, gaat na 4 maanden al opnieuw aan de slag: "Had echt niet verwacht dat dit zou kunnen"

Kraanvrachtwagenchauffeur Frans Weltjens verloor in maart zijn hand bij een ongeval met een houthakselaar. Door zijn snelle revalidatie en positieve ingesteldheid kan hij na vier maanden al opnieuw aan de slag bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels in Oudsbergen.

Eind maart verloor Frans Weltjens zijn linkerhand toen hij bij het hakselen van hout even onoplettend was. “Toen het ongeval pas gebeurd was, ben ik in een impuls naar huis gereden. De wonde deed geen pijn, maar bloedde gewoon heel hard. Ik wou eerst mijn auto en aanhangwagen thuis zetten voor ik naar het ziekenhuis zou gaan. Gelukkig kwam ik onderweg mijn zoon tegen, hij heeft de ambulance gebeld”, zegt Frans.

Diepvriesgroenten

Frans werd met de ambulance naar het UZ Leuven gebracht. Maar er was wel een probleem. “Mijn vingers zaten nog in de hakselaar. Ze moesten er dus eerst nog uitgehaald worden. Om de vingers naar Leuven te vervoeren hadden mijn zonen ze in een diepvrieszak tussen zakken met diepvriesgroenten gestoken. Maar ik wou niet dat de dokters die vingers nog zouden gebruiken. Ik geloofde niet dat ze mijn hand nog zouden kunnen herstellen. Ik wou dat mijn zonen de groenten terug in de diepvries zouden leggen zodat ik daar later soep van zou kunnen maken", vertelt Frans, die intussen al grapjes maakt over het ongeval.

Veerkracht

Maar de eerste dagen na het ongeval heeft Frans heel diep gezeten. Hij dacht toen dat hij zijn droomjob bij Mathieu Gijbels zou moeten opgeven. “Ik heb een mail naar mijn werkgever gestuurd met de boodschap dat ik er alles aan zou doen om mijn job te kunnen behouden. Meteen daarna kreeg ik al telefoon van mijn werkgever. Hij vertelde me dat het bedrijf mij volledig zou steunen. Mijn baas heeft mijn vrachtwagen laten aanpassen, zodat ik opnieuw kan rijden, dus ik ben heel gelukkig.” Volgens Frans hebben zijn werkgever, collega’s, vrienden en familie er mee voor gezorgd dat hij zo positief in het leven staat.

Bekijk hieronder het filmpje van Frans:

Meest gelezen