België zendt "Nuestras madres" van César Díaz in voor de Oscars

De film "Nuestras madres" van de Belgisch-Guatemalteekse regisseur César Díaz is dit jaar de inzending van ons land voor de Oscars. Dat heeft de Belgische Oscarcommissie bekendgemaakt. Het is nu afwachten of de film officieel wordt genomineerd voor de categorie "Beste internationale film". 

"Nuestras madres", de langspeelfilm van Cesar Díaz, is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscars. Een 90-tal landen zendt telkens één film in voor de categorie "Beste internationale film" (die vroeger "Beste niet-Engelstalige film" heette). Vorig jaar koos de Belgische Oscarcommissie voor "Girl", het debuut van de Gentse regisseur Lukas DHont. Helaas kwam het toen niet tot een nominatie.

Op basis van alle internationale inzendingen wordt in december een "shortlist" opgesteld van 10 films. Uit die lijst worden uiteindelijk 5 films officieel genomineerd. Pas 22 januari wordt bekendgemaakt welke films een nominatie in de wacht hebben gesleept voor de 92e editie van de Oscars. Dit jaar zullen die plaatsvinden op 9 februari, in Los Angeles.

"Nuestras madres" speelt zich af in Guatemala in 2018, tijdens de nasleep van de burgeroorlog. Acteur Armando Espitia vertolkt de rol van Ernesto, een jonge antropoloog die vermiste personen probeert op te sporen. In de film gaat hij op zoek naar zijn vader, een guerrillastrijder die verdween tijdens de oorlog. 

De film ging dit jaar nog in première op het Filmfestival van Cannes en leverde Díaz de Caméra d'Or op, de prijs voor beste debuutfilm. "Nuestras madres" zal ook vertoond worden op het Filmfestival van Oostende in de LOOK!-competitie. De regisseur zakt af naar ons land om de film voor te stellen. Later dit jaar speelt "Nuestras madres" in onze bioscoopzalen.

Bekijk hieronder de trailer van "Nuestras madres": 

Meest gelezen