Bestuurder dodelijk ongeval Nieuwerkerken reed onder invloed van alcohol

De bestuurder van het dodelijke ongeval begin deze week in Nieuwerkerken, bij Aalst, reed onder invloed. Dat blijkt uit het eerste toxicologische rapport. Bij het zware ongeval kwam een 14-jarig meisje om het leven. Volgens het parket waren er geen mankementen aan de auto en was de bestuurder ook niet aan het gsm'en achter het stuur.

Begin deze week kwam een 14-jarig meisje om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Nieuwerkerken, bij Aalst. Drie andere tieners, waaronder de bestuurder, raakten gewond. 

Uit de eerste resultaten van het toxicologisch onderzoek blijkt nu dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Hoeveel promille alcohol er precies in zijn bloed zat, is niet geweten, er werden geen sporen van drugs aangetroffen. Nog uit de vaststellingen blijkt dat de bestuurder niet aan het gsm'en was achter het stuur en dat de auto geen technische mankementen vertoonde.

Eerder was al gebleken dat de bestuurder een voorlopig rijbewijs had, maar dat hij op het ogenblik van de feiten eigenlijk niet achter het stuur mocht zitten.

Meest gelezen