Dieven stelen autosleutels uit lockers van zwemmers in Geel, Antwerpen en Brasschaat

Aan de zwembaden van Geel, Antwerpen en Brasschaat zijn de auto's van verschillende zwemmers gestolen. Dieven gingen aan de haal met de autosleutels in de lockers van het zwembad. Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart.

"Gisteravond zijn er op de parking van het zwembad Sportoase twee Audi's en één Mercedes gestolen", vertelt korpschef Barbara Cloet van politiezone Brasschaat aan Radio 2 Antwerpen. De politie vermoedt dat de dieven hun slachtoffers zijn gevolgd vanop de parking tot aan de kleedhokjes. Ook in het zwembad van Geel is vorige week op die manier een Land Rover gestolen.

"Net voor de slachtoffers wilden gaan zwemmen, vroeg iemand hen aan de lockers of ze geld konden wisselen. Vermoedelijk was dat de dief die wilde zien in welk kastje de persoonlijke spullen lagen", vertelt korpschef Dirk van Aerschot van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. "Toen de mensen terug uit het zwembad kwamen, bleek hun locker opengebroken en was hun autosleutel verdwenen." 

Ook aan het Antwerpse Wezenbergzwembad is twee maanden geleden een gelijkaardige autodiefstal gebeurd. Het parket van Antwerpen onderzoekt of er een link is tussen de feiten en of er sprake is van een bende. 

"Geef je waardevolle spullen af aan balie"

Het getroffen zwembad Sportoase in Brasschaat neemt intussen maatregelen. Zwemmers kunnen vanaf nu met hun sleutels of portefeuille bij de balie terecht. "Ik raad iedereen aan om onze medewerkers aan te spreken om waardevolle spullen bij hen in bewaring achter te laten", zegt de directeur van Sportoase Michaël Schouwaerts. "We hebben ook de sociale controle door het personeel verhoogd."

 

Meest gelezen