Film Fest Gent zet dit najaar kinder- en jeugdfilm in de kijker

Film Fest Gent zet dit najaar de kinder- en jeugdfilm in de kijker. Het hoogtepunt wordt een familiedag op zondag 13 oktober in Kinepolis Gent met verschillende Belgische premières waaronder "Minuscule 2: het tropisch avontuur" en "Kapsalon Romy".  

Voor Film Fest Gent zijn kinder- en jeugdfilms intussen een volwaardige sectie. "Niet alleen omwille van de kwaliteit die het genre te bieden heeft, maar ook omdat we geloven dat jeugdfilm het wereldbeeld van jonge mensen mee kan vormen", legt Wim De Witte uit. "Ik hoop dat het jonge - maar ook het iets oudere- publiek komt genieten van onze selectie. Stuk voor stuk zijn het ijzersterke en gelaagde verhalen." 

Op het programma staan kinderfilms die uiteenlopende actuele thema's belichten. 

In "Minuscule 2: het tropisch avontuur" (foto boven) gaan een heleboel insecten op reis naar de Caraïben. De film wordt gepresenteerd door Bartel Van Riet, die bekend is van tv-programma's als  "De baard van Bartel" en "X-treem". 

Bekijk hieronder de trailer van "Minuscule 2: het tropisch avontuur": 

"Kapsalon Romy", over een kleindochter die haar steeds meer verwarde oma bijstaat bij het runnen van haar kapsalon, wordt vertoond in aanwezigheid van regisseur Mischa Kamp en actrice Beppie Melissen. De film viel al meermaals in de prijzen en behandelt de impact die de ziekte van Alzheimer heeft op een familie. 

De animatiefilm "Solan & Ludwig: reis naar de maan" knipoogt naar de maanlanding die dit jaar haar 50-jarige verjaardag viert. 

"Mijn bijzonder rare week met Tess" van Steven Wouterlood gooide hoge ogen op het filmfestival in Berlijn en reist sindsdien succesvol langs andere prestigieuze kinderfilmfestivals, zoals die van New York, Zagreb en Kiev. In Gent krijgt de film zijn Belgische première in aanwezigheid van de regisseur.

Het volledige programma van Film Fest Gent 2019 wordt op 19 september bekendgemaakt. Het festival loopt van 8 tot en met 18 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent. 

Meest gelezen