Franse gendarmes op patrouille in de duinen nabij Calais.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Franse kustwacht redt 24 migranten in zinkend bootje voor de kust van Duinkerke

Vannacht zijn voor de Franse Kanaalkust 24 migranten in nood geraakt. Ze konden zelf de Franse kustwacht verwittigen en zijn allen gered. Steeds meer migranten proberen via gammele bootjes het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië.

Omstreeks half drie vanochtend begon de rubberboot van de migranten water te maken voor de kust van Grevelingen (Gravelines), niet ver van Duinkerke in het noorden van Frankrijk. 

Ze konden zelf de brandweer in de buurt verwittigen en de Franse kustwacht is uitgerukt met een helikopter en twee schepen. Een uur later werden de 24 migranten gered en naar Calais gebracht. Ze zijn allen veilig.

De voorbije maanden proberen steeds meer transmigranten via gammele bootjes het Kanaal over te steken naar Engeland. Onlangs zijn voor de kust van Le Touquet nog eens een dertigtal mensen gered. Onder hen was een baby. 

Aan de overkant van het Kanaal zijn vier kleine bootjes met 37 migranten onderschept door de Britse marine. Het ging vooral om Iraniërs. De Britse regering wil nu snel overleg met Frankrijk om de stroom van bootvluchtelingen te stoppen. 

Het Kanaal is dan wel niet zo breed, maar een overtocht met kleine bootjes in het donker is erg gevaarlijk wegens de drukke scheepvaart. 

Meest gelezen