Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Israëlische tiener gedood bij bomexplosie nabij Joodse kolonie op de Westelijke Jordaanoever

In Dolev, een kolonie ten noorden van Jeruzalem, is een meisje van 17 gedood bij de explosie van een bom. Haar vader en broer zijn gewond. 

Volgens het Israëlische leger maakte het gezin een uitstapje naar een bron in de buurt van Dolev, een Joodse kolonie op de Westelijke Jordaanoever. Op een bepaald ogenblik is een bermbom ontploft toen de kolonisten voorbijkwamen.

Een meisje van 17 is daarbij gedood. Haar broer raakte zwaargewond en ook haar vader liep verwondingen op. Het Israëlische leger heeft de buurt afgezet. 

Premier Benjamin Netanyahu zegt dat de militairen de daders opsporen en dreigt met vergelding. "De lange arm van Israël zal iedereen vinden die ons bedreigt en we zullen de rekening vereffenen", klinkt het. 

De aanslag is nog niet opgeëist. In 2015 is op dezelfde plek al eens een Israëlische student vermoord. Die aanslag werd toen opgeëist door een groep die banden heeft met de Palestijnse islamistische groep Hamas. Die groep heeft de aanslag niet opgeëist, maar Hamasleider Ismail Haniyeh heeft wel lof voor de uitvoerders. 

Meest gelezen