Videospeler inladen...

Een voetpad vol gras en onkruid? Vanaf 20 september schrijft de stad Mesen boetes uit

Voetpaden waar er gras en onkruid tussen de tegels groeit? In Mesen, de kleinste stad van ons land, riskeert u voortaan een gasboete tot 125 euro als u uw voetpad niet goed onderhoudt. Je ziet het overal wel: trottoirs waarop er gras en onkruid tussen de tegels groeit. De stadsdiensten zullen geregeld controles houden. "De meeste Mesenaren houden het netjes maar er is een kleine groep hardleers", zegt burgemeester Sandy Evrard (MLM).

Mesen vraagt haar inwoners al maanden om de trottoirs vrij te houden van onkruid, sluikstort en hondenpoep. Omdat vriendelijk vragen weinig zoden aan de dijk brengt, stelt burgemeester Sandy Evrard (MLM) een ultimatum: "Wie tegen 20 september zijn stuk stoep niet in orde brengt, riskeert boetes tot 125 euro."

burgemeester, trottoir, onkruid

Burgemeester Evrard: "Negentig procent van de inwoners van Mesen werkt goed mee Ze wieden het onkruid. Helaas zijn er mensen die hardleers zijn. Zelfs na verschillende brieven in een paar maanden tiert het onkruid welig op enkele plaatsen. 

Dikwijls onkruid wieden is nochtans geen grote moeite. Het vergt amper vijf minuten werk in één week. En iets dat proper is, blijft makkelijker proper. Ik blijf erbij: een vuil toilet is rapper vuil dan proper gemaakt. Een proper toilet blijft proper."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen