Ook Franse gerecht onderzoekt nu misbruik van minderjarigen in de zaak-Epstein

Het Franse gerecht gaat op zoek naar mogelijke slachtoffers én daders in de zaak Epstein. Eerder doken er getuigenissen op over verkrachting en seksueel geweld op Frans grondgebied, met Franse medeplichtigen én Franse slachtoffers. 

Miljardair Jeffrey Epstein werd op 10 augustus dood aangetroffen in zijn cel. Uit onderzoekt blijkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Maar dat betekent niet dat het onderzoek voorbij is. Ook het Franse gerecht stelt nu een vooronderzoek in. Epstein had namelijk een appartement in Parijs, en vloog met een privé-jet ook geregeld heen-en-weer vanuit de Verenigde Staten. Volgens eerder opgedoken berichten zorgde een Fransman die een modellenbureau had, Jean-Luc B, voor de recrutering van meisjes

Het onderzoek "heeft als doel eventuele inbreuken bloot te leggen, niet alleen gepleegd op het nationale grondgebied maar ook in het buitenland, ten nadele van Franse slachtoffers of ten aanzien van daders met de Franse nationaliteit", legt procureur Rémy Heitz van Parijs uit in een  mededeling. Uit het onderzoek in de Verenigde Staten zijn mogelijke banden tussen Jeffrey Epstein en Frankrijk gebleken. (lees verder onder de foto)

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

We hebben tien getuigen gevonden, voornamelijk slachtoffers, van misdaden op Frans grondgebied 

slachtofferorganisatie "innocence en danger"

Het inleidende onderzoek in Frankrijk betreft ook "bendevorming met het oog op het plegen van misdaden" en "bendevorming voor het plegen van delicten bestraft met minstens vijf jaar opsluiting". Het parket nam de beslissing na "verificaties op basis van elementen" die het ontvangen had, en na "uitwisselingen" met de bevoegde Amerikaanse autoriteiten, zo preciseert het communiqué.

 De vereniging 'Innocence en danger' was eind juli, na de arrestatie van Epstein in de Verenigde Staten, naar het parket van Parijs gestapt en had op 12 augustus, twee dagen na de dood van Epstein, een open brief gepubliceerd waarin ze de procureur van Parijs opriep een onderzoek te openen. Donderdag zei de vereniging dat ze in verband met de multimiljonair, die een appartement had in Parijs en op 66-jarige leeftijd zelfmoord pleegde in zijn cel, tien getuigenissen had, voornamelijk van slachtoffers van daden "gepleegd op het Franse grondgebied".

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen