Opnieuw kabeldiefstal bij het spoor, Infrabel verdenkt Oost-Europese dievenbende

Op de spoorlijn tussen Namen en Brussel is er hinder, na een nieuwe kabeldiefstal. Die deed zich voor in Chastre, in Waals-Brabant. Infrabel denkt dat er opnieuw een professionele dievenbende actief is uit Oost-Europa.

In de loop van de nacht is er bij Infrabel een melding binnengelopen van een kabeldiefstal op de lijn van Namen naar Brussel. Er is ook vandalisme gepleegd. Daardoor zal de herstelling lang duren, zeker tot na de middag.

Plaatselijk legt de NMBS vervangbussen in, tussen Namen en Gembloers. Het incident heeft geen impact op treinen in Vlaanderen.

Oost-Europese bende

Vorig jaar heeft de politie een professionele dievenbende opgerold, uit Roemenië. Toen was er een scherpe daling in het aantal kabeldiefstallen maar nu is er opnieuw een duidelijke stijging. In de eerste helft van dit jaar waren er al 124 kabeldiefstallen, tegenover 87 in dezelfde periode vorig jaar, en 65 in heel 2017.

Infrabel vermoedt, op basis van politie-informatie, dat dezelfde bende uit Oost-Europa zich opnieuw heeft georganiseerd en weer actief is in ons land, vooral rond Namen en Luik.

Meest gelezen