Patrick Riguelle en Jan Hautekiet treden op in... een crematorium: "Het hoeft niet altijd stilte en verdriet te zijn"

Op 11 september kan je in het crematorium Hofheide in Holsbeek terecht voor een optreden van Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Ze brengen er Franse chansons in de grote aula van het crematorium die normaal gezien alleen voor uitvaartplechtigheden wordt gebruikt.

"Het hoeft niet altijd verdriet en stilte zijn in een crematorium", dat vindt alvast uitbater Jacques Roggen van crematorium Hofheide. Na een eerste klassiek concert is het nu tijd voor een andere muziekstijl. "De gemeente Holsbeek vroeg of we interesse hadden om mee een benefietconcert te organiseren ten voordele van mensen met jongdementie. Onze grote aula is een heel goede klankkast en dus perfect geschikt. En na het concert kunnen de mensen in onze brasserie ook nog wat napraten. We zijn er dan ook graag op in gegaan, want we geven al regelmatig aan goede doelen, en op deze manier willen we nog meer ons steentje bijdragen." 

Weinig beperkingen

De kans is groot dat er in de toekomst nog meer optredens of evenementen zullen georganiseerd worden in het crematorium. "Op termijn willen we zeker vaker open staan voor dit soort of nog andere activiteiten, zolang het maar met voldoende respect gebeurt", zegt Roggen. "Qua muziekstijlen zie ik geen beperkingen. Ook tijdens afscheidsplechtigheden horen we hier allerlei muziek. We gaan natuurlijk geen fuiven organiseren. Veel zaken kunnen wel, maar ze moeten natuurlijk op het juiste moment gebeuren. Vermits het crematorium 's avonds niet gebruikt wordt, zijn zulke activiteiten alvast een mooie aanvulling." 

Meest gelezen