Middagploeg Punch Powertrain uit Sint-Truiden opnieuw aan de slag

De middagploeg van Punch Powertrain is opnieuw aan de slag gegaan. Vrijdagochtend hebben werknemers het werk neergelegd. Het bedrijf uit Sint-Truiden zou een onbekend aantal banen schrappen. Een overleg tussen vakbonden en directie bracht geen duidelijkheid.

Bij Punch Powertrain werken momenteel 1100 mensen. 300 van de 500 arbeiders zitten nu al in allerlei systemen van economische werkloosheid. Bij Punch Powertrain worden automatische versnellingsbakkengemaakt voor de auto-industrie.

Het gaat niet zo goed in de autosector en ook de Chinese hoofdaandeelhouder zit in slechte papieren. Maar de vakbonden zien toch nog toekomst voor het bedrijf. Mario Thompson van het ACV: “We hebben een heel mooi contract met Peugeot, maar da’s pas voor 2022-2023. Nu moeten we bekijken hoe we de periode tot dan kunnen overbruggen.”

Afbouw

Het bedrijf heeft al sinds 2017 moeilijkheden. Er werd meer afgebouwd, eerst met tijdelijke interimarbeiders en er werd minder in het weekend gewerkt. “De directie heeft ons eerder al gezegd dat het 2 moeilijke jarenzullen worden”, zegt Johan Verdeyen van het ABVV. "Maar dat we dat kunnen overbruggen met een vorm van economische werkloosheid.”

Donderdag zitten de vakbonden opnieuw samen met de directie. Vrijdag wordt het personeel ingelicht over de plannen met het bedrijf. Tot dan blijft het onduidelijk of er jobs zullen sneuvelen.

Meest gelezen