"Tweedehands" aapje op internet, politie pakt verkoper uit Jette op

Begin deze maand is in Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Het aapje is opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

De zaak kwam aan het licht nadat een bezoeker van 2dehands.be een zoekertje had gezien waarin een roodhandtamarin te koop werd aangeboden voor 3.800 euro. De man stapte meteen naar de politie met een plan om de verkoper op heterdaad te laten betrappen. Hij maakte een afspraak met de verkoper. Op het moment van de ontmoeting stond de politie vlakbij te wachten.

In een kattenbak

"Er daagden drie mannen op. Zij hadden een aapje meegebracht in een kleine kattenbak", zegt politiewoordvoerder Johan Berckmans. "De verkopers werden opgepakt en na verhoor vrijgelaten maar het onderzoek naar hen loopt nog. Dierenasiel Veeweyde nam het aapje in beslag." Het diertje wordt intussen verzorgd in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Zuid-Amerikaanse soort

De roodhandtamarin is een klauwaapje met een zwart gezicht en een zwarte rug, die oranjerood gemarmerd is, en met gele of goudoranje handen en voeten. De soort komt voor in het noordoosten van het Amazonebekken, in het noorden van Brazilië, Suriname, Guyana en Frans-Guyana.

Meest gelezen