Waaghalzen beklimmen torenkraan in Brugge

De politie van Brugge is op zoek naar twee jonge waaghalzen die op een torenkraan zijn geklommen. De kraan stond op een bouwwerf langs de Vaartdijkstraat. Na het klimwerk gingen de jongens rechtopstaan op het betonnen tegengewicht om een drone rond de kraan te laten cirkelen. Het duo filmde zijn stunt en de beelden zijn te zien op YouTube.

De politie is er niet over te spreken. Het is niet alleen levensgevaarlijk maar er is ook een risico dat anderen dat willen na-apen, zegt de woordvoerder. De aannemer van de werf zal klacht indienen.

Geen schade

Opvallend genoeg is de filmer niet aan zijn proefstuk toe. De 17-jarige Bruggeling beklom in september 2017 al eens een bouwkraan aan de overkant van de vaart. Ook toen voerde de politie een onderzoek. Ze tikte de tieners op de vingers. Maar omdat ze op zich geen schade aanbrachten, kon de politie weinig meer doen.

Meest gelezen