Videospeler inladen...

Zes Europese landen willen 356 migranten opnemen van het reddingsschip "Ocean Viking"

Binnen de Europese Unie is er dan toch een akkoord over de migranten die nu al twee weken vastzitten op het reddingsschip "Ocean Viking". Dat schip zal nu mogen aanmeren in Malta.

De hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen die de "Ocean Viking" heeft uitgestuurd, had eerder gemeld dat het voedsel en de brandstof aan boord dreigen op te raken. Op dat schip zitten 356 migranten die eerder waren gered voor de Libische kust. Onder hen zijn vrouwen, kinderen en tieners. De meeste mensen komen uit Soedan.

Het schip dobbert al 14 dagen rond tussen Malta en het Italiaanse eiland Sicilië en kreeg noch van Italië noch van Malta de toestemming om aan te meren. 

Dat mag nu toch in Malta, want de Europese Unie heeft een akkoord bereikt over de opvang van de migranten. Volgens de EU zou Frankrijk 150 van die mensen opnemen. Eerder had Portugal laten verstaan dat het 35 mensen wou binnenlaten. De andere landen die ook helpen zijn Duitsland, Luxemburg, Ierland en Roemenië. 

Meest gelezen