Grootste ziekenwagen UZ Antwerpen zwaar beschadigd door brand

In het UZ Antwerpen is er vannacht een kleine brand geweest in de garage van de spoedafdeling.  Daarbij is de MICU, de Mobile Intensive Care Unit zwaar beschadigd. 

Rond halftwee vannacht kwamen de ziekenwagens terug van een interventie. In de garage vatte de grootste ziekenwagen, de Mobile Intensive Care Unit (MICU),  vuur. De MICU is een truck die omgebouwd werd tot een hoogtechnologische ziekenwagen en die pas sinds een jaar in gebruik is genomen. Hij wordt gebruikt voor klassieke interventies, maar ook  om patiënten die intensieve zorgen nodig hebben van het ene naar andere ziekenhuis over te brengen.

Een ambulancier  van de spoedgevallendienst had rook opgemerkt aan het motorcompartiment van de wagen.  Ze konden de brand zelf blussen, nog voor de brandweer ter plaatse kwam. Niemand raakte gewond en op de spoeddienst zelf is er ook geen schade. 

"Volgens de eerste vaststellingen zou vooral de electrische installatie  van de MICU beschadigd zijn.  De buitenkant, de medische apparatuur en de  patientenruimte zijn gevrijwaard gebleven"  zegt Caitlin Satbel, woordvoerster van het UZA. Maar de MICU zal wel een tijdje buiten gebruik zijn.  De medische apparatuur uit de wagen is overgeplaatst naar een kleinere ziekenwagen die ook al werd gebruikt voor de MICU in dienst werd genomen.

Meest gelezen