(archieffoto)

Het wordt een zonovergoten weekend met temperaturen tot 30 graden

Het wordt een zonovergoten weekend waarin het kwik tot 30 graden kan klimmen, zo voorspelt het KMI. Aan de kust zal na de middag wel een zeebriesje opsteken.

Vandaag krijgen we veel zon met af en toe wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 26 graden op de Ardense hoogten en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot plaatselijk matig uit oost tot zuidoost. In de kuststreek verwacht het KMI na de middag een matige zeebries uit het noordoosten, maar eerst bereikt het kwik daar 27 of 28 graden.

Ook vanavond en vannacht is het licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke wind uit oost tot zuidoost.

Morgen blijft het warm en zonnig met hoge wolkenvelden. In het oosten van het land komen er stapelwolken tot ontwikkeling met kans op een onweersbui langs de grens met Duitsland. De temperaturen stijgen tot 27 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en 31 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en later uit noord tot noordoost. Aan zee wordt de wind soms matig.

Maandag blijft het zomers warm met maxima van 26 of 27 graden in de Hoge Ardennen en rond 30 of 31 graden in Laag­ België. Het is overwegend zonnig maar in de namiddag en 's avonds is er kans op enkele plaatselijke onweersbuien in het oosten van het land. Aan zee steekt er in de namiddag een zeebries op.

Dinsdag is het eerst zonnig en wordt het zeer warm met maxima tussen 26 en 32 graden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Aan de kust waait er opnieuw een zeebries.

Woensdag wordt dankzij een zuidelijke stroming de warmste dag van de periode met maxima rond 27 of 28 graden op de Ardense toppen en tussen 29 en 33 graden elders. Het is aanvankelijk nog vrij zonnig maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken met toenemende kans op regen­ en onweersbuien.

Donderdag verwachten we bewolkte perioden met soms buien en plaatselijk nog kans op onweer. Het wordt minder warm dan de vorige dagen met maxima tussen 20 en 26 graden.

Vrijdag blijft het overwegend droog met brede opklaringen en soms wolkenvelden. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Zaterdag zou het overwegend droog blijven met zonnige perioden en maxima tussen 21 en 27 graden.

Bekijk hieronder het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen