Hilary Duff als Lizzie McGuire in 2003 (links) en Hilary Duff nu (rechts)

Hilary Duff kruipt opnieuw in de huid van Lizzie McGuire, 15 jaar na laatste reeks: "Het moest ooit nog eens gebeuren"

Er komt een nieuwe reeks van de populaire Amerikaanse serie "Lizzie McGuire", 15 jaar nadat de laatste aflevering werd opgenomen. Dat heeft Disney zelf bekendgemaakt. Ook nu zal Hilary Duff de hoofdrol voor haar rekening nemen. 

Even terug in de Vlaamse televisiegeschiedenis, want de humorreeks "Lizzie McGuire" was begin de jaren 2000 behoorlijk populair. In Amerika, maar ook hier bij ons, waar de serie op Ketnet werd uitgezonden. De reeks draaide rond Lizzie, een tiener die er alles aan deed om te "overleven" op de middelbare school. 

Bekijk hieronder de trailer van de eerste reeks en lees verder onder de video:

Nu keert de reeks terug. "Lizzie is ondertussen opgegroeid. Ze is ouder, wijzer en ze heeft een groter budget voor schoenen", zei Duff gisteren aan de Amerikaanse pers. "Ze heeft ondertussen ook haar droomjob te pakken. Ze leeft het perfecte leven in New York."

Lizzie is ondertussen opgegroeid. Ze is ouder, wijzer en ze heeft een groter budget voor schoenen

Duff zelf is alvast enthousiast dat de reeks terugkomt. "Ik heb het maanden voor mezelf moeten houden, maar nu ben ik zó blij dat ik het kan vertellen. Eigenlijk wisten we dat het er ooit nog eens van zou komen. Het feit dat Lizzie nu dertig wordt, was een goede reden."

De reeks zal worden uitgezonden op Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney die in november wordt gelanceerd in verschillende landen. Voorlopig is België daar nog niet bij. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de afleveringen zullen worden gelanceerd. 

Meest gelezen