Man overleden na mishandeling in speeltuin in Nederlandse Assen

In een speeltuin in Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe, is vandaag een man overleden na een mishandeling. De politie heeft vijf mannen, allen buurtbewoners, aangehouden. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

De politie kreeg rond 13 uur een melding binnen over een man op het veldje, waar een kinderfeest aan de gang was. Hij zou een vierjarig meisje onzedelijk hebben benaderd.

Daarop zouden mensen op het feest het slachtoffer hebben aangesproken, waarna het uit de hand liep. Agenten gingen erop af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gelopen. De politie zag dat de mannen op het slachtoffer zaten. 

De man, een Assenaar, bleek zwaar mishandeld te zijn. Zo zwaar dat reanimatie door de politie niet meer mocht baten. De politie heeft daarop de vijf mannen aangehouden. Ze zitten vast. De politie onderzoekt nu wat er tussen de vijf en het slachtoffer is voorgevallen, maar ook bekijkt ze de melding van het mogelijke zedendelict.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen